Ce este un rSIM?

rSIM transformă un dispozitiv cu un singur SIM într-unul cu dublu SIM.

Deutsche Telekom IoT și Tele2 IoT au lansat o nouă cartelă SIM „întotdeauna activă” denumita rSIM.

Prima cartelă SIM rezilientă din lume, rSIM, este proiectată pentru a verifica conectivitatea proprie la rețea și pentru a trece automat între furnizori în caz de perturbări, minimizând șansele de deconectare a cartelei SIM și a dispozitivului în timpul opririlor.

Noua cartelă rSIM funcționează prin verificarea conexiunii la internet a dispozitivului la fiecare 60 de secunde. Dacă începe să primească o serie de teste eșuate, va aștepta cinci minute pentru a vedea dacă problema este reală și, dacă determină că este, va trece fără probleme la a doua rețea. Odată ce întreruperea s-a încheiat, va trece înapoi la rețeaua primară.

rSIM upgradează efectiv un dispozitiv cu un singur SIM la unul cu dublu SIM, prin stocarea a două profiluri de operatori mobili independenți. În plus față de furnizarea unui roaming fără întreruperi în afara țării de origine a dispozitivului, rSIM poate fi o soluție utilă pentru accesul neîntrerupt la internet.

„În 2023, au fost aproximativ 2 miliarde de conexiuni celulare IoT, cu o creștere estimată la aproximativ 7 miliarde în 2033,” a explicat Richard Cunliffe, Director de Produs și Inovație la rSIM.

„Pe măsură ce tot mai multe industrii devin dependente de IoT, opririle în rețelele mobile devin tot mai frecvente, pe măsură ce mai multe dispozitive se conectează la ele. Această creștere a perturbărilor afectează toate industriile, dar impactul cel mai mare se observă în sectoarele critice în care viețile și infrastructura sunt în pericol, de exemplu în Telecare și Infrastructura Națională Critică (CNI). Lucrând cu partenerii noștri globali de vârf la dezvoltarea, construcția și implementarea rSIM, abordarea noastră inovatoare cu dublu SIM și dublu nucleu va oferi o soluție care monitorizează perturbările și reacționează la ele rapid.”

În prezent, rSIM este disponibil doar pentru operatorii mobili, producătorii de dispozitive / OEM-uri și revânzătorii de valoare adăugată.

Loading